Boek Update 16 mei 2019

Goedemorgen! Vandaag een nieuwe aflevering van twee boeken op Walcheren. De stapel boeken voor de afhaalronde van vrijdagmiddag ligt ook klaar!

Ben super trots op mezelf, de verkoop loopt goed en ik heb goed overzicht van al het werk wat bij de verkoop van een boek komt kijken.

In het hele boek maak proces en nu in het verkooptraject heb ik steeds goed naar mijn instincten geluisterd en mijn gevoel gevolgd, van onderwerpkeuze tot de invulling van de beelden en de (samen)werking met diverse mensen, en dat betaald zich nu uit. Daar ben ik dankbaar voor!

Tot nu toe opvallend weinig response vanuit het Zeeuwse (haven)bedrijf, daar wil ik graag nog meer uit halen. Want naast dat het gewoon een super boek is, is het ook meer dan dat! Het is een gespreksonderwerp, zie je het boek liggen bij iemand op de koffietafel op kantoor, dan geeft dat stof om over te praten. Een boek geeft vaak een veilig gevoel. Je hebt tenslotte iets in je handen, iets om achter te schuilen en het brengt je terug naar je kinderjaren, voorlezen door een ouder of een opvoeder.

Genoeg redenen om nu jouw boek te bestellen, dat kan je doen door deze link te volgen naar mijn website, waar je het boek direct kunt bestellen.

Thermphos-Boek-Verkoop14_internet.jpg

Boek verkoop UPDATE 13 mei

Goedemorgen! Op deze manier is boeken verkopen heel erg leuk, mijn boek verkoopt zichzelf! Het onderwerp, de Thermphos fabriek blijkt echt een schot in de roos! Vandaag wordt er een boek opgehaald en gaan er twee op de post naar buiten de provincie: Noord-Holland en Limburg.

Later een grote bestelling van 21 boeken gereed maken, die ga ik morgen wegbrengen en een boek gereed maken voor een andere persoonlijke levering in Middelburg.

Het gaat dus echt rap mensen, als je een boek wilt hebben, moet je er echt snel bij zijn! Bestel jouw boek hier: http://www.paulvanbueren.com/shop

Thermphos-Boek-Verkoop3_internet.jpg

BOEK UPDATE 8 mei 2019: Het officiële Persbericht

De verkoop gaat behoorlijk goed, daar ben ik iedereen die interesse toont en of het boek koop zeer dankbaar voor!

En voor wie het leuk vind om te lezen, of voor wie achter de schermen mee wilt kijken wat er allemaal komt kijken bij het maken en verkopen van een boek, hierbij het officiële persbericht wat ik maakte naar de blauwdruk van Elizee.

Goes, 2 mei 2019

Persbericht

Een warm gele omslag omhult het beeld van een publieke geheim: de Thermphos fabriek, vastgelegd door kunstenaar Paul van Bueren in 56 kleurrijke foto’s.

Het gaat in rap tempo, het schoonmaken en het afbreken van een uniek stuk industrieel erfgoed. De fabrieken en gebouwen op het terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost zijn zoals het nu verloopt een jaar eerder dan gepland volledig verdwenen uit het landschap. Daarmee is het niet uit het geheugen verdwenen. Het boek ‘I Love you Decay: Thermphos’ van kunstenaar Paul van Bueren gaat helpen de herinnering aan dit omheinde terrein waar naast fosfor productie, kameraadschap hoogtij vierde, levend te houden. Het boek is na bijna vijf jaar werk gereed en is vanaf nu verkrijgbaar in de shop op de website van de maker Paul van Bueren. Een gelimiteerde oplage van slechts 250 exemplaren maakt dat het boek de winkel uitvliegt. Reeds 70 boeken hebben onderdak gevonden bij oud medewerkers, kunstliefhebbers en familieleden van de kunstenaar.

In den Beginne

Terug naar het jaar 2014, twee jaar na het faillissement van de fosfor fabriek, Paul van Bueren een kunstenaar uit het Zeeuwse Goes krijgt tot zijn eigen verbazing toestemming van de toenmalige curator het volledige terrein te mogen documenteren met zijn analoge camera. Als onderdeel van een langlopend project onder de titel ‘I Love you Decay’ waarbij Van Bueren onderzoek doet naar de relatie van de mens op haar omgeving, betreed de kunstenaar in september van 2014 voor het eerst het zwaar bewaakte fabrieksterrein. Groter, unieker en nog mooier dan gedacht raakt de kunstenaar onder de indruk van deze fabrieksreus. Gevoelig als hij is voor alle vormen van schoonheid weet Van Bueren de ziel van de fabriek vast te leggen door het als een persoon te benaderen.

Personifiëren

Van Bueren vond een fabriek die nog strijdbaar was, ze was nog niet voldaan, nog niet klaar met produceren, nog niet klaar met haar taak. De fabriek als persoon waar je van de een op de andere dag tegen zegt: ‘We hebben je niet meer nodig’. Wat doet dat met iemand? Hoe voel je je wanneer je je hele hebben en houwen geeft voor één doel en dat doel wordt je op een dag ontnomen. Doelloos, leeg, eenzaam. Dat gevoel dat zit in het beeld. Die leegte, die verlatenheid, het verval en het ondanks alles toch strijdbaar blijven. Worstelen, maar niet meer boven komen.

Het Boek

Uit de tientallen fotorollen die Paul van Bueren vult met unieke beelden, selecteert hij in 2018 uiteindelijk slechts 56 foto’s die samen een zeer bijzonder naslagwerk vormen. De eerste druk bestaat uit een gelimiteerd oplage van slechts 250 exemplaren en is bij uitstek geschikt voor oud medewerkers, zij zullen veel herkennen en verhalen bij de beelden kunnen vertellen, voor Zeeland liefhebbers, naast de toeristen- en landbouwsector is de industriële sector een grote pijler en bron van inkomsten voor Zeeland, de kunstliefhebber weet zich ook geraakt door de foto’s in het boek, de verstilling en de ongekende schoonheid in het beeld. Paul van Bueren weet veel gevoel in zijn beelden te leggen en kan een schoonheid laten zien daar waar je die niet direct verwacht. De gele hardcover weet de aandacht te trekken en nodigt je uit het boek te openen en je te laten verwonderen doordat je binnen kunt kijken in de chemiegigant die Thermphos ooit was.

Op de Achtergrond

Van de ene op de andere dag was de Thermphos failliet en afgesloten, tot verbijstering van de medewerkers. Meer dan vierhonderd Zeeuwen stonden plotseling op straat. Het handjevol werknemers dat voor bewakingsdoeleinden mocht blijven lieten met veel trots hun werkplek zien en vertelden verhalen onderwijl de kunstenaar zijn beelden vond en vastlegde. Een droom is werkelijkheid geworden en geheel in de lijn van het langlopend fotoproject heeft Van Bueren invloed op zijn omgeving door iets achter te laten. Een monument, een doorn in het oog, een stuk Zeeuwse geschiedenis, een stuk industrieel erfgoed, vastgelegd in een serie van 56 beelden. Slechts 250 boeken worden er gedrukt, waarvan er nog minder dan 185 beschikbaar zijn. 


Informatie omtrent verkoop


Het boek is te koop voor €49,50 exclusief verzendkosten in de online winkel van kunstenaar Paul van Bueren op http://www.paulvanbueren.com/shop

Meer info en fotomateriaal via Paul van Bueren, 0031 (0)6 54364535, bueren@paulvanbueren.nl

Livecam van de Thermphos fabriek: https://sanerendoejesamen.nl/livecam


Paul van Bueren (Gouda, 1979) woont en werkt in Goes als kunstenaar en wordt geroemd om zijn pure, verhalende portretten. Hij maakt bedrijfsportretten en portretten van unieke personen maar portretteerde bijvoorbeeld ook asielzoekers in Goes om hun desolate situatie in beeld te brengen. Van Bueren schiet het liefst analoog en maakte eerder de expositie ‘Verlaten’, waarin hij inzoomt op mensen die zich in een persoonlijk niemandsland verkeren. In 2017 maakte hij de tentoonstelling ‘4 x 5’, dat staat voor de afmeting van zijn woonkamerstudio, de afmeting van het negatief en ook voor het aantal portretten in de expo. 2019 is het verschijningsjaar van zijn eerste boek: I Love you Decay: Thermphos. ‘I Love you Decay’ is een langlopend project, een verzameling en een beeldonderzoek, over verlaten plekken die een intiem geheim leven lijken te leiden. De reportage over Thermphos is hier een belangrijk hoofdstuk van.

Thermphos-Boek-Verkoop4_internet.jpg

BOEK UPDATE 27 April 2019

BOEM!!! YES!! Het boek is dan nu echt eindelijk gereed! En het is uniek en schitterend! De eerste 3 exemplaren zijn gister direct verzonden en de vierde bezorg ik vandaag persoonlijk in Goes. Het gaat dus al hard. In totaal zijn er ongezien een 70 exemplaren verkocht, iedereen heeft een email gehad met de instructies. Er zijn dus nog slechts 180 exemplaren te koop! Je moet er echt snel bij zijn, in dit tempo zijn de boeken voor 1 juni allemaal verkocht.

3x3_internet.jpg

BOEK UPDATE 24 april 2019

JOEPIE! 400 Kilo aan boeken is er zojuist bezorgd!

Dit is versie 2.0!! De vorige drukker heeft namelijk een beroerd product geleverd, de rechtszaak loopt nog.


Nu heb ik dus een bank moeten beroven om mijn droom waar te maken. Het maken van een goed boek is namelijk erg kostbaar.


Binnenkort vertel ik je het complete verhaal op mijn blog. Misschien luid ik ook nog wel een klokje over de wereld van de drukkers, daar gebeuren bijzondere dingen. Goochelen met nummers.


Ik ben blij en trots op mezelf dat het me is gelukt om zover te komen. Het was niet makkelijk en het heeft me letterlijk bloed, zweet, tranen en heel erg veel tijd, energie en geld gekost. Na vijf jaar lijkt het erop dat mijn eerste kunst/fotoboek eindelijk gereed is!


Zeer binnenkort is het boek ‘I Love you Decay: Thermphos’ voor €47,50 excl. verzendkosten te bestellen in mijn webshop op http://www.paulvanbueren.com/shop

IMG_1444.JPG

Nieuw Agentschap

Reeds aangekondigd in nieuwsbrief NUL (nu al een collectorsitem) en inmiddels is het ook echt gebeurt: ik ben van agentschap / vertegenwoordiging geswitcht. Jarenlang was ik een nummer bij Hollandse Hoogte en nu sinds een aantal weken ben ik met trots en met naam in plaats van nummer aangesloten bij De Beeldunie.

De Beeldunie is een stuk kleiner dan HH en dat heeft louter voordelen, we zijn hierdoor veel flexibeler en veel minder gevoelig voor de trends en de prijzenoorlog in de fotografiemarkt.

Ik nodig je uit de website en het werk van de aangesloten fotografen te bekijken via:

https://www.debeeldunie.nl/contributors.html

paulvanbueren.com:places10.jpg

Inruilen

Ruil in april/mei/juni je LinkedIn selfie, familie- en of vakantiefoto in voor 10% korting op de maak kosten van een professioneel zakelijk portret! Stuur een bericht met als onderwerp ‘inruil q2’ en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Tot snel!!

Mijn radio debuut!!

Vanmorgen was ik te gast bij Omroep Zeeland om op de radio over mijn nieuwe boek: ‘I Love you Decay: Thermphos’ te komen vertellen. Tegelijk mijn debuut op de radio! Super spannend en tegelijk gaaf om te doen!

Als je deze link volgt kan je het hele interview beluisteren.
Volg de link naar de website van Omroep Zeeland voor het gehele interview:

https://soundcloud.com/omroepzeeland/zeeuwse-kamer-over-fotoboek-thermphos-02-04-19

Beeld op de Radio

Spannend! Morgen mag ik op de radio bij Omroep Zeeland over mijn project en boek komen vertellen. Zou te gek zijn als je intuned via de website van Omroep Zeeland

Ondertussen loopt de crowdfundactie door. Een omgedraaide manier van het kopen van een boek. Door de aanschaf van jouw exemplaar kan er met het geld een top boek gemaakt worden. Bekijk hier het project en deel het in je netwerk of koop jouw exemplaar van dit zeer exclusieve en unieke boek:

Will you be one of the only 250 people in the world with my first book?

Will you be one of the only 250 people in the world with my first book?

So there is now the opportunity to buy my first Photobook about my ongoing project 'I Love you Decay' in advance. You will become on of the only 250 people in the world with a limited, numbered and signed copy! Follow the link to find out more.

Want to see more of this project? http://www.paulvanbueren.com/places 

#artistsagainstprudity

This is becoming a serious issue. People feel offend about everything now. Instead of putting their phones down and go for a walk in nature, they turn their emotions to the ones that trying to make people aware of issues like animal cruelty, (non) religious matters and nudity. These three issues are all we talk about online. O and maybe soccer.

Our society is becoming more narrow minded by the day. It is time to stand up against narrow minded people in a non violent way. Just tell them to put their phones down, go for at least 30 minutes walk in the park and figure out your own opinion. Not an opinion fed up by the internet. Internet was supposed to be a fast way to share information, now it has become our first life. Was it on the internet? No? So It did not happen.

There is more to it. Nothing is what it seems. Nudity is not sex. It is just a way to express yourself. It started with instagram blocking out female nipples. Not male nipples. Whell instagram male nipples don’t have a function at all. Female nipples do: they give life to children. We should celebrate the female nipple. Not hide it.

The second thing they are blocking out are butt cracks. What seriously? Buttcracks? We all have one, no exceptions. It is just a part of the human body, not sexual in the first place. It makes it easier to drop something in the toilet in the morning. It helps you sit down all day. And it helps you make your pants look better. Why block something out we all have?

And now the third block option has arrived at instagram: a warning sign for nudity. You need to give yourself permission to see nudity. It is like putting people in jail because they can maybe one day do something they are not supposed to do. Stop doing this.

People can delete their own instagram account if they feel offended. Maybe you should make it more easier to delete your own account. Put your phone down and go for a walk in nature.

#artistsagainstprudity

IMG_1035.JPG

The Merge ART duo

Boek Update

Sodemieter! Je hebt nog maar drie weken de tijd om het boek te bestellen, al meer dan 60 mensen gingen je voor. Wees er dus echt snel bij om 1 van de slechts 250 mensen in de wereld te worden die een boek in huis hebben over de failliete Thermphos fabriek!

Inmiddels zijn de persberichten verzonden naar de media. Vanmorgen ben ik gebeld om op dinsdag 2 april bij Omroep Zeeland te komen vertellen over het boek en nog gaver is het om de beelden die in het boek staan te gaan beschrijven zodat je mee gaat in het gevoel van dit boek over het publieke geheim in Vlissingen-Oost.

Bestel hier je boek en bekijk en luister de papierinvoer de machine die straks de boeken gaat drukken!

I Love you Decay: Thermphos Mamiya 645  Kodak Portra 400 http://www.paulvanbueren.com/places

I Love you Decay: Thermphos
Mamiya 645
Kodak Portra 400
http://www.paulvanbueren.com/places

NIEUWSBRIEF NUL

18 Maart 2019 de dag dat de eerst Nieuwsbrief, ook wel nieuwsbrief NUL genoemd is verzonden. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud? Schrijf je in via het blok ‘SUBSCRIBE’ hieronder het blog en je ontvangt het NUL nummer zo snel mogelijk in je inbox.


Crowdfund Update 16/03/2019

All needed info available in English now. Take a look inside my head, what I dream off.

Buy my book and be one of the only 250 in the world who own a limited edition copy!

https://www.voordekunst.nl/projecten/8627-fotoboek-i-love-you-decay-thermphos-1

Presentatie_Thermphos-(13)_internet.jpg

Boek update 12 / 03 / 2019

Vandaag een belangrijke dag in het 'boek-maak-proces' het gaat nu echt binnen bereik komen!

Het fotoboek over de #Thermphos fabriek is nu te bestellen via #Crowdfundplatform voordekunst.nl

Alle informatie vind je via onderstaande link: https://www.voordekunst.nl/projecten/8627-fotoboek-i-love-you-decay-thermphos-1 Wil je meer weten over mij of mijn project I Love you Decay, stuur een bericht of bel me. Wil je meer beeld zien en of kopen? Bekijk mijn website: http://www.paulvanbueren.com/places

I Love you Decay: Thermphos
Mamiya 645
Kodak Portra 400
Copyright by Paul van Bueren

Presentatie_Thermphos-(26.1)_internet.jpg

Boek Update 11 / 03/ 2019

Weer een grote stap dichter bij het maken en publiceren van mijn eerste kunst/fotoboek. Vandaag is de Crowdfundcampagne live gegaan. Jouw donatie helpt mijn droom in vervulling te gaan én je krijgt er een te gek en uniek boek voor terug! Er worden slechts 250 exemplaren gemaakt, met elk 56 unieke beelden van de failliete Thermphos fabriek in Vlissingen-Oost. Een publiek geheim in Zeeland.

Via deze LINK vind je meer informatie over hoe je kunt helpen mijn boek te produceren en of hoe je het boek kunt bestellen voordat het in de winkels ligt.Presentatie_Thermphos-(29)_internet.jpg
Presentatie_Thermphos-(175)_internet.jpg

NEW PRINTS AVAILABLE IN THE SHOP

New Prints available in the shop.

Places starting form €65,-
Fine Art Portraits starting from €75,-


Take a look HERE

Any questions or special print wishes? Contact me by email or phone I will be happy to answer and help you.

Nadine-(7)_internet_credits.jpg

Kunstenaar met een Camera

Ja waarom ook niet eigenlijk? Wat heb ik te verliezen? Eindelijk daalt het besef in dat ik hier best over mag praten. Het is niet langer nodig mij te verstoppen en laat weten wat er speelt in mijn zakelijk leven.

Onlangs heeft een grote vaste opdrachtgever besloten om na zes jaar te stoppen met onze samenwerking en te kiezen voor een andere fotograaf, erg jammer natuurlijk. Een eenzijdig beslissing dat wel, maar ik ben ze er dankbaar voor.

Zes jaar lang heb ik honderden opdrachten groot en klein met liefde, plezier en aandacht ingevuld. Al die jaren kreeg ik het vertrouwen deze opdrachten naar eigen inzicht en in samenwerking met de afdeling communicatie in te vullen. Er was ruimte om te groeien en fouten te maken. Ze lieten mij toe tot hun klanten en vertrouwden erop dat ik hen net zo zou behandelen als dat ze zelf doen. Met aandacht en tijd, naast de ondernemer, gezien en gehoord worden. Dat vertrouwen heb ik terugbetaald in goed en mooi beeld. Nu is het voor mij ook tijd om mijn diensten aan andere te bieden, ik heb tijd en ruimte om samen een nieuwe relatie te bouwen. De volle tien tellen heb ik nodig gehad om van deze klap te bekomen, zo heeft het gevoeld. Maar ik sta weer op. En laat van me zien en lezen.

Veerkracht, gelijk een sterk punt. Daarnaast doorzettingsvermogen, empathie, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Een flinke dosis creativiteit en ik kan denken in oplossingen.

Ik gooi mezelf voor de leeuwen, wat heb ik te bieden?

Paul van Bueren is de naam, een zelfstandig werkend kunstenaar met een camera met ruim tien jaar ervaring in het maken van allerlei soorten portretten (daarover later meer) en bedrijfsreportages. Hooggevoelig, daardoor kan ik met iedereen contact maken en laat ik je niet gaan voordat je tevreden bent met je portret. Betrouwbaar, daar mag je zelf achterkomen, dat heeft tijd nodig. Flexibel in tijd en invulling van de opdracht. Goed beeld, vanuit een goed idee of een onderbuik gevoel. Altijd iets extra’s. Net zoveel aandacht voor het maken van 1 portret als voor 100 portretten. Milieubewust, toekomstgericht: geen eigen auto, maar een fiets en een treinabonnement en een goede relatie met een lokale autoverhuurder. Ik kom altijd en overal waar ik zijn moet. 9 Uur is bij mij 8:45. Te laat komen kost mij moeite. Samenwerken aan het best mogelijke beeld heeft mijn voorkeur, of dat in het voortraject, tijdens of na het maken van de beelden is of het gehele project, de focus ligt op de wens van de opdrachtgever. Ik voeg daar mijn ervaring, creativiteit en enthousiasme aan toe. Wanneer mag je mij wel bellen of mailen? Als je de meerwaarde van goed beeld erkent en dit belangrijk vind. Beelden gemaakt met aandacht. Wanneer je alle medewerkers even belangrijk vindt en dit graag wilt laten zien. Wanneer je trots bent op de producten die je maakt of de dienst die je levert en dit door middel van mooie beelden wilt delen met de wereld. Wanneer je mijn werk mooi vindt en graag met mij wilt werken om wie ik ben en wat ik maak.

Wanneer moet je mij niet bellen of mailen?

Als je op zoek bent naar jong, snel en wild. Bij mij geen termen als ‘influencer’ of borst klopperij. Als je mijn beelden niet mooi vindt. Of omdat ik toevallig in de buurt woon.

Nee, gewoon het goede beeld, gemaakt met aandacht. Ik heb nog tijd voor de mensen en onderwerpen voor mijn camera.

Graag kom ik langs voor een (hernieuwde) kennismaking. Breng ik de bolussen mee voor bij de koffie. Laten we samen optrekken en het beste uit elkaar halen. Ik hoor of lees graag van je. Zie ik je graag binnenkort, ik drink mijn koffie graag heet, sterk en zwart.


http://www.paulvanbueren.com

TD16_2-Luik_internet.jpg

Boek Update 02/02/2019

Er staan veel woorden in mijn persoonlijke woordenboek, maar 'opgeven' staat daar niet tussen, ik heb het net nog nagekeken. Sinds 2014 werk ik aan mijn eerste #fotoboek over de failliete fabriek van Thermphos in Vlissingen-Oost.

Het is me gelukt om toegang te krijgen tot dit publieke geheim, om daar rond te kijken en te fotograferen.

Niet als journalist, maar als estheet. Ik heb het vermogen een locatie, een gebouw te kunnen personifiëren en zo ook de gebouwen van de #Thermphos. Dit heeft geresulteerd in 56 unieke en nooit eerder vertoonde beelden van de in 2012 failliet verklaarde fabriek.

Vorige jaar oktober had ik mijn boek voor het eerst in handen. Het was een drama, de drukker heeft deze opdracht niet echt serieus genomen en mijn tussenpersoon gooide er ook met de pet naar. Juridisch loop dit verhaal nog.

Inmiddels heb ik een nieuwe drukker gevonden waar ik weer gewoon een naam heb en geen nummer ben. En dat is een super fijn gevoel, gewoon gezien worden, #aandacht. En er is een nieuwe datum voor het drukken van het boek! Dinsdag 12 maart ga ik op bezoek bij de drukker om de eerste druk bij te wonen. Super spannend!

I Love you Decay: Thermphos Mamiya 645 Kodak Portra 400

I Love you Decay: Thermphos
Mamiya 645
Kodak Portra 400