Serendipiteit

De toevallige ontdekking, terwijl je op zoek was naar iets anders.

Wow zo gaaf om terug te lezen hoe Judith, de shoot van vorige week heeft ervaren! Met toestemming publiceer ik dit graag op mijn, lees hieronder het verhaal van Judith over onze eerste samenwerking:

Het idee was geboren dat ik model zou staan voor Paul zijn project HOMO ANONYMOUS.

Aangekomen in zijn woonkamerstudio stond alles al klaar om van start te gaan. Muziekje op de achtergrond, veel daglicht en een heerlijke bak koffie. En Paul voelde feilloos aan dat ik zenuwachtig was, ik wilde hem graag helpen met zijn project en dit wilde ik goed doen. Maar goed, ik ben geen model.

Nadat Paul de eerste foto’s had gemaakt, nam mijn onzekerheid toe. Ik ben geen model, ik ben toch veel te lelijk, te oud, ik heb teveel rimpels en dit kan toch niet. Dit waren de gedachten die door mijn hoofd raasde.

Dit was achteraf heel duidelijk te zien op de foto’s.

We hebben toen een korte pauze ingelast, even luchten op het balkon. Toen ik terug kwam vertelde Paul mij, “ Ik realiseer me dat deze dag niet om mijn project gaat maar om jou, we laten het idee van het project even los en maken gewoon mooie beelden, we zien wel wat er gebeurt.”

Mijn drang om een perfect beeld neer te zetten was weg, ik vond het vervelend dat ik hem niet kon helpen, maar besloot voor mezelf dat het nu dus niet meer uitmaakte. Paul had de muziek veranderd van klassiek naar pop en ik had besloten dat mijn gedachten niet meer de overhand zouden krijgen. Paul liet mij tussendoor de foto’s zien die hij had gemaakt, en daarop was zo enorm veel verschil te zien in vergelijking met de foto’s van een uur daarvoor. Ik leek echt een ander mens. Simpelweg door niet te denken en mezelf mooi te voelen. De druk van presteren was weg, we hebben gelachen, pauze genomen wanneer het nodig was en uiteindelijk ben ik zelfs naakt op de foto gegaan. Wie had dat ooit kunnen bedenken!

We zijn een aardige tijd aan het shooten geweest en echt niet elke foto was prachtig. Maar aan het einde hebben we ze bekeken en ik was oprecht trots, ik ben oprecht trots! Paul had prachtige maar vooral ook smaakvolle beelden van mij gemaakt en vertelde mij hoe hij hiernaar keek, wat hij zag. En ik begon dit ook te zien…… ik ben mooi van binnenuit naar buiten. Het verschil tussen de eerste foto’s en de laatste waren groot!

En ik ben zo trots dat de foto’s nu ook online staan, want dit wil ik delen!

Ik wil je bedanken Paul, deze dag zal ik echt niet meer vergeten. Ik denk dat je geen idee hebt hoe dit mij heeft geholpen. Je hebt me laten zien wat zelfvertrouwen doet en dat ik mooi ben, precies zoals ik ben! Je hebt de gave om mensen daadwerkelijk te zien en de kunde om dit vast te leggen op beeld. We zochten beelden voor je project, maar we vonden mijn zelfvertrouwen. Dank je wel hiervoor!!

Wil je na het lezen van deze ervaring van Judith ook graag jouw eigen portret? Dat kan! In mijn shop kan je me boeken, wil je graag iets helemaal op maat? Vraag me per email wat de mogelijkehden zijn: bueren@paulvanbueren.nl

JdeB2.1_internet.jpg
JdeB9_internet.jpg
JdeB16_internet.jpg
Copyright by Paul van Bueren  Don’t use my work without my permission

Copyright by Paul van Bueren
Don’t use my work without my permission