Project: Darkroom

As part of my project to built my own darkroom, so I can develop color film and make original prints, I have started yesterday to paint my new office. Warm and comfy green on my walls!! To be continued today! 

IMAGE.JPG

Subscribe to my Newsletter

Goodmorning! It is now possible to subscribe to my newsletter, leave your name and email and you will get the freshest news, first option on shop items and other stuff.

Where can you Find me?

Since I have deleted a lot of social media accounts, I need to find new ways to show my work. Working on a big update for my portfolio book. Take a train to a big city and show my work to Galleries. I still have some accounts left, this is where you still can find me and my work:

Website
Flickr
Art Limited
Patreon

Linda for H O M O  A N O N Y M O U S

Linda for H O M O A N O N Y M O U S

Curated by Paul van Bueren

As an artist I like to watch at other Peoples works. For inspiration and other things. I like to believe: ‘I See a Talent when I see one Photograph’.

Would you be interested to see more of the talents I find, here on my blog? Please let me know!

For Example:

G R E G T U R N E R


I remember seeing his work for the first time, it was the attention Greg spent on his subject and therefore his project, that hits my eyes. Getting to know a person through one photograph and being able to keep a viewers attention is not as easy as it seems and Greg has the talent to do that. Greg is also a Photographer who is able to connect with all generations surrounding them. His own kids, adolescents, young adults who are away for one day in Brighton or his Father who suffered from dementia and died last year. That is a big talent to set aside your own ego to the benefit of the project and being able to connect to the people around you and gaining their trust to photograph them.

Take a good long look at this projecs: http://www.tearsinrain.co.uk/


Life After Facebook

Afgelopen weekend maakte ik een groot en belangrijk besluit in mijn privé en zakelijke leven, een besluit wat veel groter en belangrijker voelde dan dat het zou moeten zijn. Een besluit met de eigenlijke waarde van het opzeggen van je Bobo abonnement, maar wat in de praktijk veel groter is en op heel veel weerstand blijkt te stuiten. Zowel intern in mijn eigen zijn en bestaan als extern. De meest ontvangen reactie was een smiley met een traan, van mensen die het jammer vinden dat ze mijn posts niet meer kunnen volgen. Mijn posts, vaak hersenspinsels en bewijzen dat ik nog steeds beelden maak, met regelmaat de wereld ingeslingerd.

Al een tijd liep ik met het gevoel de controle over mijn eigen leven en eigenwaarde te verliezen. Op het hoogte punt van mijn bestaan op social media was ik lid van meer dan 20 diverse platforms en keek ik om de vijf minuten op mijn telefoon of ik toch niets gemist had. Na mijn zomervakantie van 2018 nam ik het besluit een groot aantal van deze social media platforms op te zeggen en te verwijderen uit mijn leven. Twitter was verworden tot een zichzelf bevestigende meningen machine waar je zonder onderbouwing of gedachte iedereen maar zwart kan maken die het net even anders ziet dan jij. Een half uurtje twitter gebruik was genoeg om je de rest van de dag depressief te voelen. Naast het blauwe vogeltje gooide ik er nog meer platforms uit die ik wel gebruikte maar die sec gezien helemaal niets toevoegde aan mijn leven.

Dat was al een grote stap voorwaarts en nu kwam afgelopen zondag de grootste stap, het besluit tot verwijderen van mijn facebook en instagram accounts. Van beide had ik er ook nog eens twee, voor privé en zakelijke gebruik. Mijn redenen om dit te doen zijn er vele en de ene is nog beter dan de ander. Een aantal van de voor mij belangrijke redenen zal ik hieronder benoemen:

Op de eerste plaats vind ik dat Facebook veel te veel macht heeft. Ze maken de gebruikers verslaafd en ze bepalen wat je aan nieuws te zien krijgt en wat je niet te zien krijgt. Facebook is een monopolist in een steeds individuelere samenleving. Alles is er op gericht de gebruikers zo lang mogelijk op het platform te houden en om zoveel mogelijk kliks op advertenties te genereren.

Een andere reden is het ongelijk behandelen van mannen en vrouwen, het simpelste voorbeeld is het laten zien van een mannen tepel op instagram, dat is geen enkele moeite, een vrouwen tepel is taboe, verboden terrein. Die moet geblokkeerd worden. Dat beleid werkt averechts, Facebook geeft daarmee zoveel verschillende en fouten signalen af, dat ze haar gebruikers een verkeerd en verwrongen wereldbeeld voorschrijft waarin mannen belangrijker dan vrouwen worden gezien. Het is een zeer verwerpelijk vorm van censuur, eentje die de gelijkheid van mensen met de grond gelijk maakt.

Ooit begon instagram als een platform voor fotografen om hun werk aan een groter publiek te laten zien, een paar jaar later en een paar miljard dollar rijker is instagram verworden tot een facebook light, waarin in de tijdlijn elke vierde post een gesponsorde post is. Gesponsorde berichten van multinationals afgewisseld met gesponsorde berichten van gebruikers op zoek naar erkenning en likes. Tevens het verslaafd makende effect van het aantal likes, en het feit dat ik boos werd wanneer dat het niet werkte door een verkeerde timing, een veranderend algoritme of door een shadowban, deed me beseffen dat het te ver was gegaan. Ik sta t ever bij mij zelf vandaan er gebeuren te veel dingen waar ik geen invloed op heb, te veel moeten, te veel sociale druk en controle. Een waarschuwend bericht van facebook wanneer ik langer dan gemiddeld deed over het beantwoorden van een bericht, alleen maar om een hoge score te behouden. Ik wil mijn leven niet uitdrukken in punten.

En dan nu een leven zonder Facebook, ik zal waarschijnlijk niet meer weten welk kind van een oud klasgenoot voor het eerst naar een voetbaltraining gaat of welke man of vrouw, die ik ooit een keer in een kroeg ben tegengekomen en daarna bevriend werd op Facebook om vervolgens nooit meer tegen te komen, met zijn of haar moeder een cocktail drinkt op een niet nader te noemen strand.

Ik verwacht heel veel van mijn zelf verworven vrijheid, meer tijd voor het echt leven waarin ik fijne momenten wil delen en vooral in het moment wil zijn. Meer tijd om beeld te maken zowel gefotografeerde beelden als geschilderde beelden, ik ben er zelfs van overtuigd dat de beelden daardoor beter geen worden, door minder ruis, minder moeten en minder afleiding.

Een ieder die me wil zien of spreken of vragen over fotografie wil stellen, dat kan: bel me, mail me, of kom langs voor een echte ontmoeting.

Update Boek: 'I Love you Decay: Thermphos'

Wegens de eindjaars-drukte bij de nieuwe Drukkerij van mijn keuze, wordt het maken van het boek uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2019. In de eerste week van januari staat het bezoek gepland aan de drukkerij. Wanneer dat goed bevalt, wil ik daar mijn boek laten maken, in het voortraject geven ze blijk van betrokkenheid en dat voelt goed.

Ik baal er enorm van dat het door onkunde van de vorige drukker niet is gelukt om in 2018 mijn boek te kunnen presenteren. Ik ga er alles aan doen om in 2019 het boek helemaal af te hebben zoals ik het boek ook voor ogen heb. Dus zonder scheuren, vlekken en dergelijke.

Mocht u vragen hebben, stel ze hieronder of stuur een email naar bueren@paulvanbueren.nl

Sinds vandaag heb ik mijn Facebook en instgram accounts opgezegd (daarover later meer). Mijn blog is de beste manier om op de hoogte te blijven van het boek project en mijn andere fotografie en kunst werkzaamheden.

Presentatie_Thermphos (241)_internet.jpg

INSPIRATIE

Inspiratie, een mooie term voor een abstract iets, een gevoel, een zijn.

Wat gebeurt er wanneer je inspiratie voelt?

Bij mij heel erg veel, soms is het een verliefd gevoel, of letterlijk jeukende handen, onrust die vanuit mijn hersenen doorsijpelt in mijn lijf en dan weet ik van gekkigheid niet waar te beginnen.

Inspiratie kan ook voortkomen uit een stuk erkenning, zo zag ik gister het werk van de Amerikaanse Kunstenaar Adam Silverman in een aflevering van ‘The Mind of a Chef’ en hij zei iets heel erg treffends, ik probeer het zo goed mogelijk te verwoorden in mijn eigen woorden.

Adam had het over een angst, een angst voor het onbekende, het gevoel dat wanneer je een bepaald punt bereikt je niet of niet makkelijk meer terug kan gaan naar waar je vandaan komt.
Deels gevoed door het ‘hokjesdenken’ van de maatschappij.

Lange tijd zag Adam zichzelf als een goed ceramist, hij maakte onder andere een serie vazen waarbij de opening van de vaas steeds kleiner werd. Op het moment dat de opening zich zou sluiten zou hij voor zijn gevoel een onzichtbare grens overgaan van ceramist naar kusntenaar. Het duurde tien jaar voordat het gebeurde. Hij werkte ernaar toe en op een dag gebeurde het gewoon.

Dat vind ik mooi: dat je zolang aan iets werkt dat je vanzelf de weg ziet waar je heen moet gaan.

Dat stuk erkenning inspireerde me enorm en geeft me houvast om het vooral op mijn eigen manier te maken zoals ik dat wil.

Door wie of wat word jij geïnspireerd? Wat gebeurt er wanneer je inspiratie voelt?

Woensdag 21 november 2018

Goedemorgen!

Vol programma voor vandaag: Offerte op maat maken voor een serie van 15 portretten voor een Zeeuws Industriereus, uit een andere opdracht portretten bewerken.

Met pijn in mijn hart heb ik mijn oude Cambo SC-1 verkocht, straks breng ik haar naar de post en die stuurt het pakket hopelijk naar een nieuw baasje die er net zo zuinig op is als ik was.

En daarna voorbereiden voor een portretshot voor morgen.

Achter de schermen lopen er nog wat zaken zoals het maken van mijn boek en een portret opdracht die ingepland moet worden door een derde partij. Ik verveel me dan ook zelden!

Portret-Fotograaf-79.jpg

UPDATE Boek 'I Love You Decay: Thermphos'

Een kort resumé van de huidige stand van zaken:

Er was een boek, helemaal gereed en verkoop klaar, tot dat ik het plastic van het boek af haalde en ontdekte dat het boek niet geschikt was voor de verkoop, doordat er heel erg veel technische fouten in het werk van de drukker zaten.

Na wat heen en weer gebeld en terugsturen en opnieuw ontvangen van boeken heb ik moeten besluiten deze opdracht terug te geven aan de drukker. En de drukker vervolgens in ‘gebrek te stellen’. Achter de schermen loopt dit proces nog verder.

Inmiddels met hulp van de vormgever, Glenn van Invredesnaam, nieuwe offertes opgevraagd en een nieuwe drukker gevonden die nu al meer betrokkenheid toont in het voortraject dan de vorige drukker in het gehele proces.

Volgende week gaan we op bezoek bij de drukker om te kijken en et horen hoe ze daar met het papier omgaan en hoe de boeken daar tot stand komen.

Ik had de hoop om in 2018 nog de nieuwe versie van mijn boek af te hebben, maar ik hou er rekening mee dat dat niet gaat lukken en dat het boek in 2019 gereed is. Ik heb wel een goed gevoel bij de nieuwe drukker, volgende week weet ik meer en breng ik verslag uit op mijn blog!

Presentatie_Thermphos_Avondopnames-(24)-2.jpg

Fine Art Series

‘Fine Art’ betekend voor mij dat er in het werk duidelijk een visie van de fotograaf zichtbaar is. Een idee of concept, wat is bedacht en ingevuld. Zo maakten we met een super team in 2015 een serie Fine Art Portretten over ‘Vergeten’ / ‘Vertwijfeld’ / ‘Verlammend’ diepe emoties die naar boven komen wanneer je alleen bent op het moment dat je dat niet wilt zijn.

Geïnspireerd op persoonlijke ervaringen en het werk van Edward Hopper, een Amerikaans Schilder van wie het werk me enorm aanspreekt op zowel de inhoud van het werk als de techniek.

Team:
Actrice/Model: Annelieke Joosten
MUA + Hair + Styling on Set: Ingeborg Soolsma
Kleding: Sebastiaan den Herder en Paulien Suykerbuyk

Alle portretten uit deze serie zijn ‘single shots’ gemaakt met een Pentax 67mk II camera op Kodak Portra 400 film en een Cambo SC-1 4x5 op Kodak Portra 160 film.

Interesse om een werk te kopen? Vraag naar de mogelijkheden. Prijzen vanaf €750,- voor een ingelijst werk van 50x60cm

Vergeten

Vergeten

Vertwijfeld

Vertwijfeld

Verlammend

Verlammend

Waar koop je je filmrollen?

Het kopen van filmrollen en vlakfilm, het kan per dag variëren van prijs, door grondstoffen en of wisselende beurskoersen. Sommige webshops rekenen geen verzendkosten boven een bepaald bedrag en daarmee kan een bestelling goedkoper zijn dan even naar de lokale fotowinkel te fietsen voor een doosje film. Mijn bestelling gaat eigenlijk altijd online, simpelweg omdat de lokale fotowinkel geen vlakfilm verkoopt, sinds een paar maanden hebben ze wel chemie, maar niet in de lokale winkel. Blijven vragen naar vlakfilm, dan komt het vanzelf een keer in het assortiment.

Ik heb een vast lijstje met fotowinkels welke ik online bezoek en ik sta open voor suggesties. Dit zijn de winkels welke ik bezoek op zoek naar Kodak Portra 400 120 / 4x5” film en 35mm film:

Het Beeldgebouw, hier bestel ik het vaakst mijn vlakfilm en chemie.
Foto Rembrandt heeft met regelmaat film in de aanbieding welke over de datum is. Deze film gebruik ik graag voor mijn project ‘Things I Find’. Het is met deze film hetzelfde als met lang houdbare melk, dit blijft veel langer goed dan de datum op de verpakking aangeeft.
FotoFilmFabriek uiteraard heb ik hier een account. Onlangs is de volledige website vernieuwd, wat een goed en fris overzicht geeft van het assortiment. Heeft veel bijzondere films en een goede voorraad. Hou ook zeker het tabblad SALE in de gaten.
Calumet gratis verzending boven €20,- daar kom je makkelijk aan wanneer je een doosje filmrollen besteld. Goed lezen is een aanrader op deze website, de plaatjes matchen niet met het product en de prijs.
Verschoore De lokale fotowinkel, met opvallend vaak de laagte prijs per rol. Zeker het assortiment checken dus.

Altijd even checken voor leuke aanbiedingen:
Fotoimpex
Goede duidelijke webshop met zeer uitgebreid assortiment. Film wordt van Duitsland verzonden.
MacoDirect Goede duidelijke webshop met zeer uitgebreid assortiment. Film wordt van Duitsland verzonden.
Nordfoto Goede duidelijke webshop met zeer uitgebreid assortiment. Heeft geen Engelse versie van de website. Film wordt van Duitsland verzonden.

Let op met btw en invoerrechten wanneer je in het buitenland besteld. Wanneer je als particulier bij een webshop binnen de EU iets besteld, betaal je geen invoerrechten. BTW betaal je bij een bestelling binnen de EU enkel aan de ondernemer bij wie je besteld. Lees hier meer.

Ik kijk altijd naar de prijs per rol: prijs + btw + verzendkosten / aantal rollen.

Veel plezier en succes! Heb je vragen en of tips voor goede webshops, geef een reactie onder dit artikel.

Wat Fotografen kunnen leren van Chefkoks

Kookprogramma’s er zijn er tientallen op tv en op Netflix. Uitgedrukt in tijd kijken we meer naar food docu’s dan dat we daadwerkelijk met het bereiden van eten bezig zijn. En als je toch aan het kijken bent, wat kan je ervan leren?

Dit zijn een aantal punten die mij opvallen wanneer ik kijk naar ‘Chef’s Table’ en ‘Mind of a Chef’:

* Volg je eigen pad. Wanneer je voelt dat je op een goede weg zit, volg die weg. Luister naar advies en tips en haal eruit wat iets toevoegt aan je product en of werkwijze.

* Altijd blijven ontdekken, experimenteren en verwonderen. Niet ontdekken om het ontdekken, maar ontdekken omdat het je verder helpt. Wil je bijvoorbeeld meer weten over analoge fotografie, ga het ontdekken door ermee aan de slag te gaan, kijk naar youtube films, vraag een goede fotograaf om tips.

* Kennis delen. Spreek af met iemand waarvan je iets wilt leren en vraag wat hij of zij van jou wil leren en deel je kennis. Door te delen ga je zelf op een nieuwe manier naar je techniek en onderwerpen kijken.

* Actief op zoek naar inspiratie. Geprikkeld voelen door een stuk muziek, de sterrenhemel tijdens een avondwandeling, een goed gesprek, een geur, een kleur, inspiratie kan werkelijk overal vandaan komen. Maak aantekeningen en deel je bevindingen.

* Binding. Dit begrip gaat twee kanten op. Bindingen voelen met je product, dat je zo enthousiast bent over dat wat je doet dat je er niet over op kan houden met praten en het laten zien van je werk. Als ook binding met de plek waar je bent gevestigd. Haal de mensen naar je toe om wie je bent en om dat wat je maakt.Sergio Herman in Oud Sluis, gefotografeerd tijdens mijn opeleiding aan de FotoAcademie te Rotterdam.

Sergio Herman in Oud Sluis, gefotografeerd tijdens mijn opeleiding aan de FotoAcademie te Rotterdam.

Intererieur Fotograferen

Vandaag op pad voor het maken van een reportage van een nieuwe tandartspraktijk. Interieur foto’s maak ik erg graag, ik ben in staat contact te maken met een ruimte en of een gebouw.

Dit merkte ik voor het eerst tijdens een opdracht voor de fotoacademie, met de toepasselijke naam ‘Ruimte’. Waarbinnen je een serie moest maken in een zichtbaar afgesloten ruimte.

Gebruikmakend van mij netwerk heb ik me op laten sluiten in de isoleercel van Torentijd. Daar lukte het me om het gevoel van het moment om te zetten in beelden.

Deze technieken gebruik ik vaak in mijn eigen projecten, ‘I Love you Decay: The Poem Within’ is hier een goed bijvoorbeeld van, contact maken met een ruimte en mijn gevoelens omzetten in beelden.

Afgelopen donderdag kreeg ik de opdracht een onlangs opgeleverde tandartspraktijk in beeld te brengen. Dit vind ik een stuk moeilijker dan een gebouw wat al een tijdje bestaat. Kijkend naar het weerbericht van vandaag, ben ik blij dat ik donderdagavond de exterieur opnames al heb gemaakt. De praktijk is vandaag open en het zal druk zijn na het weekend, dat is een extra uitdaging om alles goed in beeld te brengen. Gelukkig heb ik de factor tijd aan mijn zijde.

Combinatie interieur en reportage en portretten Osteopathie Praktijk Bouwman

Interieurs in opdracht:

HuisRudmer46_internet.jpg
HuisRudmer26_internet.jpg
HuisRudmer37_internet.jpg
Opdrachtgever: Ingeborg Soolsma

Opdrachtgever: Ingeborg Soolsma

PURE PORTRAIT SESSION TODAY

Goedemorgen! Vandaag op pad voor een Pure Portrait shoot. Uiteraard heb ik daar veel zin! Op zoek naar je innerlijke schoonheid.

Een 'Pure Portrait' betekend een portret gemaakt met aandacht, weinig make-up en photoshop, gebruikmakend van de locatie en het bestaande licht. Een portret met en voor jou.

Ben je op zoek naar iets of wil je een bevestiging van een positief gevoel of wil je gewoon een mooi en uniek portret van je zelf? Wat voor soort portret zou jij graag van jezelf willen hebben?

De hele maand november is de Pure Portrait shoot met digitale opnames met KORTING te boeken via mijn site:

https://www.paulvanbueren.com/…/boek-een-puur-portret-sessi…

Kijk voor voorbeelden en ideeën op:
https://www.paulvanbueren.com/#/6x45/

Emilie Delhez Mamiya 645  Kodak Portra 400 Film

Emilie Delhez
Mamiya 645
Kodak Portra 400 Film

PUBLICATION: WASEmag

Great new Magazine about Fine Art Photography. They selected four of my Black and White Portraits to show in edition ZERO. 

I believe publications in Print Magazine is always a good way to bring your work to a lot of people.  

Order a copy now! Http://www.wasemag.com (nsfw)

The Music Reference Series - Counting Flowers on the Wall  Model: Manuela Stokhof   Cambo SC-1  Fomapan 400

The Music Reference Series - Counting Flowers on the Wall

Model: Manuela Stokhof

Cambo SC-1

Fomapan 400

Zakelijke Portretten

Vandaag maak ik een serie zakelijk portretten. De zakelijke portretten die ik maak hebben een vergelijkbare rust in de beelden als mijn vrije werk. Daardoor kijken de portretten prettig en staan de geportretteerde vriendelijke, betrouwbaar en benaderbaar op de foto. Ik investeer tijd en aandacht in de portretten, waardoor de uitstraling van de persoon op de foto, authentiek, de lach is echt en komt van binnen uit. Hier wat voor beelden uit mijn zeer omvangrijke archief van voorgaande portret sessies.

Wil je meer weten over het soort zakelijke portretten wat ik maak? Wil je vrijblijvend een offerte aanvraag van 1 of 999 portretten? Stuur me een email en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. bueren@paulvanbueren.nl

Maarten Sas, Directeur RWS voor Aedes Magazine, Opdrachtgever CURVE  Voor deze foto wilde ik graag de ruimte en het licht in het huis laten zien. Ik koos er voor om met een groothoeklens op de vloer te gaan liggen, zodat ik in de eerste plaats contact contact maken met de heer Sas en ook de ruimte en het licht in beeld kon brengen.

Maarten Sas, Directeur RWS voor Aedes Magazine, Opdrachtgever CURVE

Voor deze foto wilde ik graag de ruimte en het licht in het huis laten zien. Ik koos er voor om met een groothoeklens op de vloer te gaan liggen, zodat ik in de eerste plaats contact contact maken met de heer Sas en ook de ruimte en het licht in beeld kon brengen.

Huisarts Coen Albers, voor De Dokter. Opdrachtgever: CURVE  Artikel ging niet over het werk van de heer Albers als huisarts, maar nevenactiviteiten. Daarom gekozen voor een neutrale locatie, de wachtkamer.

Huisarts Coen Albers, voor De Dokter. Opdrachtgever: CURVE

Artikel ging niet over het werk van de heer Albers als huisarts, maar nevenactiviteiten. Daarom gekozen voor een neutrale locatie, de wachtkamer.

Henk Pool, voor Petrochemie Magazine. Opdrachtgever Petrochem.  Superweer, laag staande zon. De heer Pool voor de fabriek laten staan die in het artikel wordt genoemd, gebruik gemaakt van de flair van de zon om het geheel een dynamische uitstraling te geven.

Henk Pool, voor Petrochemie Magazine. Opdrachtgever Petrochem.

Superweer, laag staande zon. De heer Pool voor de fabriek laten staan die in het artikel wordt genoemd, gebruik gemaakt van de flair van de zon om het geheel een dynamische uitstraling te geven.

Creation Day

Most Fridays are for creating new Art. Photographs or Paintings. Made a late night Beachwalk with a very special woman recently. Great inspiration for a paintsesion! Work still in Progress. What painting do you like better? 

IMAGE.JPG

Painting one 50x50x3cm acryl on Canvas

IMAGE.JPG

 Painting two 50x50x3cm acryl on Canvas

Things I Find

Een project wat is ontstaan uit mijn andere poject ‘I Love you Decay

Things I Find gaat over aandacht en details. Dingen die, wanneer je er langs loopt heel normaal lijken, maar wanneer je langer kijkt eigenlijk niet zo heel gewoon zijn.

Misplaatste dingen, een winkelwagen midden op een industrieterrein, een serie koffiebekers die, weggegooid in natuur, samen een nieuwe vorm maken. Dit fotografeer ik graag, omdat ik het mooi, of raar vind, ik verbaas en verwonder me.

Alles fotografeer ik met een analoge 35 mm Canon PRIMA 85n zoom, die ik ooit vond en kocht in de kringloop winkel Nobel.

Alle beelden die je voorbij ziet komen op mijn blog zijn binnenkort ansichtkaart te bestellen in de shop.

Presentatie_35mm_bos.jpg
Presentatie_35mm_Jumbokar.jpg
Presentatie_35mm_koffiebekers.jpg
Presentatie_35mm_rozebladopboom.jpg
Presentatie_Canon-Prima-(98)_internet.jpg